Žáci naší školy se v březnu účastnili Základního kurzu přípravy espressa.

Kurz proběhl v učebně stolničení pod vedením zkušeného lektora Jakuba Točoně. Zájem byl velký a kurzu se účastnili žáci napříč studijními a učebními obory.

Všichni se pod individuálním dohledem naučili připravovat espresso, cappuccino a latte macchiato na profesionálním dvoupákovém kávovaru. Součástí celodenní výuky bylo i seznámení  s historií kávy , s cestou,  jak se káva z keře dostane až do šálku, i s rozlišením  nejpoužívanějších odrůd – Arabica, Robusta. Žáci dostali informace o  pražení kávy s praktickou ukázkou, nebo třeba latte art printing  (tisknutí obrázků do mléčné pěny- jediný kurz v ČR). Seznámili se i s alternativní přípravou kávy (French press, Vacuum pot, Aeropress).

Velice děkujeme panu Točoňovi za perfektně odvedenou práci. Tři dny, během kterých kurzy probíhaly a voněla káva po celé škole, byly perfektní přípravou pro žáky třetího ročníku, kteří získané znalosti jistě uplatní na nových pracovních pozicích v restauracích a kavárnách.

Tisk
Baristický kurz

Velikost písma