Naši žáci zazářili na soutěži Pojizerské „Gastroklání“ – Cukrování pro Kuchaře

Dne 19. února 2025 jsme měli tu čest zúčastnit se soutěže Pojizerské Gastroklání – Cukrování pro Kuchaře, kterou pořádala SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Hlavním úkolem soutěže bylo připravit sladký a zdravý nákyp, což naši žáci zvládli na výbornou.

Naši talentovaní kuchaři předvedli své kulinářské umění s těmito lahodnými pokrmy:

Barbora Janoušková a Pepa Frydrych: Rýžový nákyp s marinovanými višněmi v mandlovém Amaretu a karamelovou omáčkou.

Tereza Jiříková a Tereza Přibylová: Jáhlový nákyp s jablky a malinami.

Soutěže se zúčastnilo celkem šest družstev, včetně dvou týmů z Frýdlantu a dvou týmů z Horek nad Jizerou. Porota, v jejímž čele stála uznávaná mistrová oboru Cukrář. Paní učitelka Alena Pechlatová, měla nelehký úkol vybrat ty nejlepší.

Barbora Janoušková a Pepa Frydrych se svým vynikajícím rýžovým nákypem získali skvělé druhé místo. Předčil je pouze nákyp připravený domácími žáky z Horek nad Jizerou.

Gratulujeme našim žákům k tomuto skvělému úspěchu a děkujeme jim za vynikající reprezentaci naší školy! Jsme na vás hrdí!

               

Tisk
Pojizerské „Gastroklání“ – soutěž