Naši žáci zazářili na soutěži Pojizerské „Gastroklání“ – Cukrování pro Kuchaře
Dne 19. února 2025 jsme měli tu čest zúčastnit se soutěže Pojizerské Gastroklání – Cukrování pro Kuchaře, kterou pořádala SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Hlavním úkolem soutěže bylo připravit sladký a zdravý nákyp, což naši žáci zvládli na výbornou.
Naši talentovaní kuchaři předvedli své kulinářské umění s těmito lahodnými pokrmy:
Barbora Janoušková a Pepa Frydrych: Rýžový nákyp s marinovanými višněmi v mandlovém Amaretu a karamelovou omáčkou.
Tereza Jiříková a Tereza Přibylová: Jáhlový nákyp s jablky a malinami.
Soutěže se zúčastnilo celkem šest družstev, včetně dvou týmů z Frýdlantu a dvou týmů z Horek nad Jizerou. Porota, v jejímž čele stála uznávaná mistrová oboru Cukrář. Paní učitelka Alena Pechlatová, měla nelehký úkol vybrat ty nejlepší.
Barbora Janoušková a Pepa Frydrych se svým vynikajícím rýžovým nákypem získali skvělé druhé místo. Předčil je pouze nákyp připravený domácími žáky z Horek nad Jizerou.
Gratulujeme našim žákům k tomuto skvělému úspěchu a děkujeme jim za vynikající reprezentaci naší školy! Jsme na vás hrdí!