Obor Kuchař-číšník
Číslo oboru: 65-51-H/01
Náplň oboru:
Tříletý učební obor zaměřený na pohostinství. Vyučování probíhá v týdenních cyklech (teorie – odborný výcvik).
Charakteristika oboru:
Cílem učebního oboru (pro dívky i chlapce) je připravit žáky na profesní vykonávání gastronomických služeb (příprava jídel v kuchyni, obsluha zákazníka v prostorách provozních pracovišť, příprava slavnostních tabulí atd.). Během studia mohou žáci získat další odbornosti (např. Certifikát barmanské asociace, absolvování kurzu „vyřezávání z ovoce a zeleniny“,…).
Žáci se také účastní celostátních barmanských soutěží a přehlídek.
Délka studia: 3 roky
Po skončení tříletého oboru mají žáci možnost nastoupit do denního dvouletého, nebo tříletého dálkového nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou.
Fotogalerie